Advocaat van Asia Bibi wil in Nederland blijven

Saif-ul-Malook, de advocaat van Asia Bibi.
EPA Saif-ul-Malook, de advocaat van Asia Bibi.
De advocaat van de Pakistaanse christen Asia Bibi wil in Nederland blijven, maar wil niet zelf asiel aanvragen. Hij wil dat Nederland hem uitnodigt om te blijven. Kamerleden Joel Voordewind (ChristenUnie) en Kees van der Staaij (SGP) hebben het verzoek doorgegeven aan minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok.

Saif-ul-Malook benadrukte vandaag dat hij alles heeft moeten achterlaten in Pakistan omdat zijn leven gevaar liep. Hij staat erop dat er vanuit de Nederlandse regering een uitnodiging komt. "Als Nederland mij niet kan helpen ga ik nog liever terug naar Pakistan om vermoord te worden."

Voor zover bekend zit Bibi momenteel nog in de gevangenis. Het hooggerechtshof van Pakistan sprak haar vrij van het beledigen van de profeet Mohammed, maar volgens Malook duurt het doorgaans een kleine twee weken voordat iemand na zo'n vonnis wordt vrijgelaten.

Asia Bibi
AFP Asia Bibi

Bibi, haar advocaat, en hun beider gezinnen zijn hun leven in Pakistan niet zeker. Haar vrijspraak leidde tot hevige protesten. De radicaal-islamitische groep Tehreek-e-Labaik Pakistan (TLP) wil dat Bibi alsnog wordt terechtgesteld en wenst de rechters die haar vrijspraken eenzelfde lot toe.

EPA

Bekijk ook:

‘Pakistanen op straat tegen Wilders’

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • claudio lugli

  elke keer daar een natuurramp gebeurt is westers geld wel goed.

 • Jan Lemmens

  Helaas verandert dat niks aan het middeleeuws gedrag in bepaalde moslimlanden.

 • Luc Scheepers

  En we hebben ook nog eisen. Men zal mij moeten vragen om te blijven, anders ga ik nog liever terug. Tip: Ga aub.

 • Jos Plessers

  Die leven daar nog in de middeleeuwen.En dan te bedenken dat zulke lieverds hier asiel aanvragen.Waarom?Om ons ook te laten terugkeren naar de middeleeuwen

 • piet devlieger

  Hij staat erop dat er vanuit de Nederlandse regering een uitnodiging komt en als Nederland hem niet kan helpen gaat hij nog liever terug naar Pakistan om vermoord te worden. Kan het nog arroganter ? Er zijn er al veel moeten terugkeren naar Pakistan - die allemaal zouden vermoord worden - en jaren erna leven ze nog allemaal. Moeten ze nog 'uitgenodigd' worden ook ? Die man loopt echt wel naast zijn schoenen van pretentie.