Advies: Conway moet weg uit Witte Huis

Kellyanne Conway
AP Kellyanne Conway
Het Amerikaanse federaal onderzoeksagentschap OSC vindt dat Kellyanne Conway, een van de belangrijkste adviseurs van president Donald Trump, moet worden verwijderd uit het Witte Huis. Ze heeft zich volgens het agentschap niet gehouden aan de regels voor personeel van het Witte Huis.

Volgens het agentschap heeft Conway diverse malen de zogenoemde 'Hatch Act' overtreden. Die verbiedt belangrijke medewerkers van het Witte Huis aan politiek te doen. Conway ging in de fout door meermaals politiek commentaar te geven in tv-programma's en op social media.

Omdat ze de regels meerdere keren heeft overtreden en daarmee de regels heeft “veronachtzaamd” adviseert het agentschap haar weg te sturen. “Net zoals voor alle andere mensen die door de president benoemd werden, heeft de president de autoriteit om mevrouw Conway te disciplineren voor het overtreden van de Hatch Act. Aangezien mevrouw Conway een veelpleger is en minachting heeft vertoond voor de wet, raadt het agentschap aan dat ze ontslagen wordt bij de federale overheidsdienst”, luidt het in een verklaring.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.