Adidas lanceert nieuwe kledinglijn uit gerecycleerd 'oceaanplastiek'

De nieuwe collectie is gemaakt uit gerecycleerde plastiek.
Adidas De nieuwe collectie is gemaakt uit gerecycleerde plastiek.
80 procent van al het vuil dat in zee rond drijft, bestaat uit plastiek. Sportkledinggigant Adidas doet er alles aan om die catastrofale ontwikkeling tegen te gaan door een derde collectie sportkledij uit gerecycled 'oceaanplastiek' te ontwerpen.

Adidas lanceert  dit jaar een nieuwe collectie yogakleding gemaakt van gerecycleerd plastiek uit de zee. Om de collectie op punt te zetten, werkte het Duitse merk samen met Wanderlust, een yoga lifestyle-merk, en Parley for the Oceans, een milieu-initiatief. Samen introduceren ze een volledig assortiment yogakleding gemaakt van gerecycleerde materialen.

Kracht van de zee

Elk stuk is geïnspireerd door de kracht van de zee en visualiseert die met grafische prints en een kleurenpalet van gedempte grijstinten, zwarte kleuren en verschillende tinten blauw.

De 42-delige collectie biedt een breed scala aan items, waaronder crop tops, bomberjacks, leggings, onesies, shorts en sporttassen. De prijzen variëren van
32,95 pond (37,87 euro) voor een crop top tot 59,95 pond (68,90 euro) voor yogabroeken.

Adidas koos om de nieuwe collectie een blauwe kleur te geven.
Adidas Adidas koos om de nieuwe collectie een blauwe kleur te geven.

Passie voor milieuzorg

"We weten dat vele vrouwen uiterst gepassioneerd zijn door milieuzorg," zei Alison Stewart, senior directeur van Adidas Women's, in een interview. "Nu kunnen ze met onze producten een verschil maken voor zichzelf en voor de planeet op hetzelfde moment."

Vorig jaar lanceerde Adidas ook een selectie van loopschoenen gemaakt van oceaanplastiek voor de UltraBoost-, UltraBoost X- en UltraBoost Uncaged-reeks. Elk paar schoenen was gemaakt van 11 plastic flessen en de veters, hielvoering en sokafdekkingen werden allemaal samengesteld uit andere gerecyclede materialen.

Adidas heeft inmiddels al een miljoen paar van de schoenen verkocht verkocht.

Voor de nieuwe collectie ruilde het merk plastiek zakken uit de winkels in voor papieren exemplaren en elimineert zo ruim 70 miljoen plastiektassen. Die plastiektassen worden in de nieuwe collectie verwerkt. 

De Adidas x Wanderlust-collectie is te koop bij adidas.co.uk

Een foto die is geplaatst door Wanderlust (@wanderlustfest) op
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • guido vermeyen

    Dus de zee diende enkel voor depot van adidas wegens plaatsgebrek. Het plastiek moet ook geweekt in zout water voor de verwerking.