Actrice Minnie Driver stapt op als Oxfam-ambassadrice

Getty Images
Actrice Minnie Driver heeft vannacht als eerste beroemdheid haar ontslag als Oxfam-ambassadrice aangekondigd. Dat deed ze na de onthullingen van seksueel wangedrag door hulpverleners van de organisatie in Haïti.

"Ik ben ontzet over de beschuldigingen aan het adres van Oxfam International. Onder geen enkel beding ben ik van plan mijn steun aan deze organisatie of haar leiders voort te zetten. Het is jammer dat ik na 20 jaar niet langer in staat ben mij in te zetten via dit specifieke kader, want sociaal en economisch onrecht is wereldwijd meer aanwezig dan ooit", zei de actrice in een verklaring. Driver stelt dat het schandaal haar echter niet zal tegenhouden om met goede mensen samen te werken om mensen in nood te helpen.

Na de aankondiging bedankte Oxfam de actrice voor haar diensten, eveneens via een verklaring. "Minnie Driver is vele jaren een toegewijde Oxfam-supporter geweest en we zijn haar dankbaar voor haar inzet om armoede in de wereld te stoppen. Haar beslissing om af te treden als Oxfam-ambassadrice maakt ons erg droevig, maar we begrijpen en respecteren haar keuze."

'Onder geen enkel beding ben ik van plan mijn steun aan deze organisatie of haar leiders voort te zetten'

Minnie Driver

De hulporganisatie gaf aan dat ze een herhaling van de feiten koste wat het kost willen vermijden. "Als organisatie schamen we ons voor de acties van een aantal van onze medewerkers, en zijn we meer dan ooit toegewijd om uit  onze fouten te leren en ervoor te zorgen dat we de beste voorzorgsmaatregelen handhaven bij ons werk overal ter wereld."
10 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Gustaaf Senrame

  Ik heb blijkbaar een verkeerde job gekozen, ik moest ook bij een ngo gaan werken zijn om mijn menslievendheid te etaleren. Amai Ofam

 • Johan Launders

  mochten all ngo's eens onderzocht worden... je zou verschieten hoeveel misbruiken in elke organisatie zit. Allemaal screenen en interne onderzoeken uitvoeren door onafhankelijke instanties. Overal zitten van de omhoog gevallen rotzakken die mensen misbruiken.

 • Paul Vandekerckhove

  Je zal maar wroeten om ergens een projectje gaande te houden in een in een harde omgeving ,en een bende idioten feesten uw broodnodige steun op ...De goeie moeten bloeden voor de slechten .

 • Boris Verhafstoot

  Denken jullie dat het ook niet bij de andere ngo's gebeurt. Denk dan snel wat anders. Heb ze bezig gezien in Kenia en sindsdien geef ik geen rotte cent meer aan ngo's.

 • Els Vervoort

  De armoede uit de wereld helpen? Dat zal om te beginnen pas kunnen als elk land de bevolkingsaangroei onder controle brengt. Pas hierna kunnen we aan herverdeling van middelen beginnen doen. Maar zolang die middelen niet of niet goed aangewend worden door het individu zal er achterstand blijven bestaan.