Activisten verstoren vergadering Nederlands parlement: spandoeken binnengesmokkeld als rokjes

ANP
Een tiental milieuactivisten heeft een vergadering van de Tweede Kamer, het Nederlandse parlement, verstoord. Op de publieke tribune ontvouwden ze spandoeken met teksten als 'De Tijd Dringt'. Die hadden ze binnengesmokkeld door ze als rokjes te dragen. Ook riepen ze leuzen, samen met enkele andere activisten.

Agenten en andere bewakers hebben de demonstranten verwijderd. Tegenstribbelende betogers werden over de grond naar buiten gesleept.

De actievoerders protesteerden tegen een besluit van de Tweede Kamer. Een meerderheid wilde geen noodtoestand uitroepen voor het klimaat en de biodiversiteit. Oproepen daartoe van de Partij voor de Dieren werden verworpen.

De activisten van de groep Extinction Rebellion protesteerden ook buiten de Kamer. Het is een van oorsprong Britse beweging, die een forsere aanpak van de klimaatverandering eist.

ANP
ANP
ANP3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Christine Laevers

    Ik vind het een goede actie : vreedzaam en daar waar de beslissingen worden genomen.

  • Maria Vissers Cools

    Eindelijk gepast gereageerd

  • Annie Broeckx

    Zet ze op het vliegtuig naar Brazilië om het regenwoud te redden,ze zullen vlug met knikkende knieën terug op Schiphol staan.