Activisten verstoren kerstdienst in Zwitserse kerk

De activisten ontrolden een spandoek met de boodschap ‘Vrede in plaats van haat’ en scholden de predikante uit.
rv De activisten ontrolden een spandoek met de boodschap ‘Vrede in plaats van haat’ en scholden de predikante uit.
In de Zwitserse stad Bazel hebben vermomde activisten een kerkdienst verstoord. In de evangelisch-gereformeerde kerk in het noordelijke stadsdeel Kleinhüningen rolden ze een spandoek uit met de 'Vrede in plaats van haat' en scholden ze predikante Christine Dietrich uit.

De dominee schreef tot 2011 bijdragen op een rechts-nationalistisch website. Daarvoor is ze door de kerkleiding destijds op de vingers getikt. De predikante bood haar verontschuldigingen aan distantieerde zich van de site, waarmee de kous af had moeten zijn.

De demonstranten werden door de koster en de kerkgangers de kerk uit gewerkt. Het kerkbestuur overweegt juridische stappen wegens huisvredebreuk. "De activisten hebben de kerkgangers, onder wie veel kinderen, angst aangejaagd. En dat uitgerekend tijdens de kerstdienst", aldus de kerkenraadsvoorzitter.
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • piet devlieger

  Waarom vermomden ze zich ? Wie eerlijk is en voor iets staat vermomt zich niet. Hun geloofwaardigheid is daarmee volledig weg.

 • Benny Marcelo

  Relschoppers die zichzelf een legitiem tintje willen geven noemen zichzelf "activist".

 • stefan crama

  Tijdens hun opvoeding hebben deze "activisten" het thema respect overgeslagen.

 • monique hermans

  Als je leest wat kerst heeft gebracht dit jaar triestig heel triestig zoveel verdriet zoveel haat.

 • Kristine Delacourt

  “Vrede in plaats van haat” door een kerstviering te verstoren? Stop toch met die idioten activisten te noemen. Het enige dat die kunnen is alles afbreken.