Activisten van Greenpeace bezetten olieplatform voor Schotse kust

Olieboorplatformen in schotland. Foto ter illustratie.
Photo News Olieboorplatformen in schotland. Foto ter illustratie.
Activisten van Greenpeace bezetten een olieplatform in de Noordzee, voor de kust van de Schotse stad Inverness. Daardoor kan het 27.000 ton wegende gevaarte van oliebedrijf BP niet naar open zee worden gesleept, meldt de Britse afdeling van de milieuorganisatie gisterenavond via Twitter.

Volgens het Britse persbureau waren de activisten met een boot naar het pas opgeleverde platform gevaren en zijn ze vervolgens op de installatie geklommen. De actievoerders zijn naar eigen zeggen bereid om dagenlang stand te houden.

Greenpeace wil dat er niet langer naar olie wordt geboord, wil de mensheid "uit de huidige klimaatnoodtoestand geraken", maar BP is van plan om de komende jaren nog fors gebruik te maken van de olievoorraden. Volgens Greenpeace is het de bedoeling dat het olieplatform alles samen zo'n "30 miljoen klimaatschadelijke olievaten" oppompt.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • DIRK VAN DESSEL

  Kan Security die geitenwollensokken dragende fanatici niet manu militari verwijderen wegens deze "huisvredebreuk" want ze zijn toch binnengedrongen zonder instemming der eigenaars ? Waarom worden die vermetele Greenpeace zeloten toch immer zo soft met fluwelen handschoenen aangepakt , Kordate aanpak is noodzakelijk om hen te disciplineren en hen met krachtige hand te leren wat "eigendomsrecht" impliceert !

 • HUGO VERLOT

  Gewoon op zijn plaats verslepen.Mogen gratis meereizen.

 • Fons Dewaele

  tijd dat deze activisten voor hun onbezonnen daden en vernielzucht streng gestraft worden. Moet stoppen met deze zever van deze zogenaamde wereldverbeteraars.

 • philippe dierickx

  Kan dit allemaal zomaar. Is er dan geen security op die platforms.

 • alfons moons

  Jim Baker; dit is nu eens de nagel op de kop ! Weg met die geitenn.....s !