Activisten van ‘Extinction Rebellion’ blokkeren toegang van de BBC in Londen

REUTERS
Activisten van milieuorganisatie Extinction Rebellion hebben vandaag de hoofdtoegang geblokkeerd van de vestiging van openbare omroep BBC in Londen. Een vijftigtal activisten nam stelling voor het BBC Broadcasting House, bij Regent's Park, in het centrum van de hoofdstad, en sloten het gebouw af.

Op video's die verspreid raakten via sociale media zijn manifestanten te zien die op het glazen afdak van het gebouw klimmen. Anderen zwaaien voor de toegang met vlaggen van Extinction Rebellion.

AFP

“Marginaliseren klimaaturgentie”

"Wij, het volk, hebben beslist uw werk te doen en vanuit het BBC Broadcasting House de waarheid te vertellen over waar we naartoe gaan als we niet van koers veranderen", zegt de organisatie in een communiqué op Facebook. Ze beschuldigt de BBC ervan de klimaaturgentie "volledig te marginaliseren". 

In een persbericht garandeerde een woordvoerder van de BBC dat de openbare omroep al "talrijke onderwerpen rond klimaatverandering en milieu in zijn uitzendingen" heeft gecoverd. "We weten hoe belangrijk die kwesties zijn voor ons publiek en we blijven er ons op concentreren in onze nieuws- en andere uitzendingen.”

AFP

Reeks acties

Extinction Rebellion lanceerde maandag een reeks acties die het openbare leven in Londen maar ook in vele andere internationale steden verstoorde. 

De beweging, die in het Verenigd Koninkrijk ontstond eind 2018, wil via burgerlijke ongehoorzaamheid regeringen dwingen om de klimaatverandering aan te pakken. 

Bekijk ook: Klimaatactivisten zetten Londense luchthaven op stelten

AFP
AFP
AFP
AFP
AFP2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Christine Laevers

    Tja, enerzijds zijn er mensen in machtsposities die nog altijd niks (willen) weten en anderszijds mensen die er al jarenlang mee bezig zijn. Natuurlijk is er nu een conflict. Het hek is van de dam. Dat is onomkeerbaar. Heel goed want alles maar dan ook alles moet herbekeken worden.

  • patrick morel

    Hoe maak ik mezelf onpopulair, ze zijn goed op weg. Ik weet dat er veel moet veranderen maar ik moet de les niet gespeld worden door extremisten en fundamentalisten. Ze hebben blijkbaar geld genoeg dat ze niet moeten werken maar profiteren wel van de maatschappij die wij opgebouwd hebben.