Activisten dreigen met drones bij Heathrow

AFP
Klimaatactivisten dreigen het vliegverkeer van en naar de Londense luchthaven Heathrow volgende maand in de war te gooien. Vanaf 13 september willen ze drones laten vliegen in de voor onbemande toestellen afgesloten zone rond de drukste luchthaven van het Verenigd Koninkrijk.

De activisten willen daarmee de Britse regering onder druk zetten meer maatregelen te nemen om de uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan. De drones zullen volgens de groep 'Heathrow Pauze' niet rechtstreeks in de vliegroutes van toestellen komen en er zal voor niemand gevaar zijn. De toestellen zullen op ooghoogte vliegen en de luchthaven krijgt van tevoren een seintje.

Heathrow moest in het verleden al enkele malen het vliegverkeer stilleggen vanwege een of meer drones rond de landingsbanen. De luchthaven wilde donderdag nog niet reageren op het dreigement.

De luchthaven noemt de dreigende actie “illegaal” en stelde dat het “begaan van misdrijven en passagiers dwarszitten contraproductief is” . Verder zegt Heathrow dat het de mening deelt dat er maatregelen nodig zijn vanwege de klimaatverandering.
24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jean West

  Geert Landsman Je moet u eens goed informeren hoeveel brandstof een vol vliegtuig verbruikt en hoeveel brandstof wagens en of bussen zullen verbruiken om hetzelfde aantal passagiers en hun bagage te vervoeren. Je zult versteld staan wat de auto's en bussen verbruikt hebben.

 • gerard wauters

  Vooruit ik zal eens kerosine in mijn dieseltje doen. Kijken hoever ik kom. Of is dat de reden dat vliegtuigen soms vertraging hebben? ze moeten voorgloeien voordat ze starten.

 • Ronny Martin

  Kerosine is niet gewoon een andere naam voor diesel.

 • Claudia Rosseel

  Dat zijn geen klimaat-activisten maar klimaat-terroristen.

 • Geert Landsman

  Ik vind het goed dat ze dit doen, vliegtuigen misbruiken gigantische hoeveelheden DIESEL (maar noemen het Kerosine) en ze strooien enorme hoeveelheden NOx over ons uit, wat in je longen omvormt tot salpeterzuur. Wie wil er nu salpeterzuur in zijn longen? Toch krijgen vliegtuigen subsidies en kunnen ze belastingvrij tanken! Auto's doen dit niet want NOx is zwaarder dan lucht, het stijgt dus niet op. Vliegverkeer is pure milieu-vervuiling tot en met, bovendien niet nodig om te doen.