Actievoerders protesteren aan verkeerde gebouw: “Vreemd hoeveel politie hier rondloopt”

Axel Veldhuijzen
Leden van de actiegroep Viruswaanzin wilden maandag aan een hele reeks redacties in Nederland demonstreren tegen de verslaggeving over het coronavirus. Ze vinden dat de media hen niet goed informeren. In Rotterdam stonden enkele mensen voor het gebouw van het AD in de Marten Meesweg. Althans, dat dachten ze. 

"Er demonstreren vandaag dus mensen tegen media die hen niet goed zouden informeren over corona. In Rotterdam staan ze bij een pand waar het AD al 8 jaar weg is", merkte Axel Veldhuijzen, nieuwschef bij AD Haagsche Courant, schamper op.

Livestream

Willem Engel, voorman van Viruswaanzin, was een van de demonstranten in Rotterdam. In een livestream op Facebook zei hij dat het hem verbaasde hoeveel politiemensen er aan het gebouw rondliepen.


Vreemd is dat echter niet, want sinds het vertrek van het AD huist het Nederlandse Politiedienstencentrum in het gebouw. Daaronder valt bijvoorbeeld de personeelsadministratie van de nationale politie.

Viruswaanzin protesteerde ook op enkele andere plaatsen. Zo stonden er een stuk of wat mensen op het Media Park in Hilversum. Daar worden veel televisie- en radioproducties gemaakt.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.