Achtste parlementslid stapt na veertig jaar uit Labour uit protest tegen Corbyn

Partijleider Jeremy Corbyn
EPA Partijleider Jeremy Corbyn
Een achtste parlementslid van de Britse oppositiepartij Labour is uit de partij gestapt uit protest tegen manier waarop Jeremy Corbyn het partijleiderschap invult.

"Na vier decennia heb ik de verschrikkelijk moeilijke beslissing genomen om uit de Labour Party te stappen. Het is de grootste eer van mijn leven om het volk van Enfield North te vertegenwoordigen", schreef Joan Ryan op Twitter woensdagavond. "Ik zal hen blijven vertegenwoordigen en voor hen opkomen als lid van de Independent Group van parlementsleden."

Die onafhankelijke groep is ontstaan toen zeven Labour-collega's, onder wie rijzende ster Chuka Umunna, maandag de partij verlieten. Ze hadden kritiek op het brexitstandpunt van de partij en de manier waarop die omgaat met antisemitische strekkingen. Die beschuldigingen van antisemitisme in de Labour Party, ook tegen Corbyn zelf, houden al jaren aan.

Het ontslag van Umunna, die een groep leidt die oproept tot een tweede brexitreferendum, kan pijnlijke gevolgen hebben voor Labour.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Olivier Dochez

    De Conservative Part zal zeker de champagne doen knallen. Zekerheid van Premierschap voor minstens 20 jaar nu!

  • Jürgen Mouton

    Na 40 jaar. Daarom moet er een beperking komen, op het aantal malen dat politici zich verkiesbaar kunnen stellen. We moeten af van die "carrière politici", die een ganse "carrière" teren op het geld van de belastingbetaler. Het ergste is dan nog dat ze er trots op zijn ook, zoals Herman de Croo, die blij was dat hij zolang zat. En dat was letterlijk alles wat hij deed, zitten...