Achtergelaten meisje van vijf leidt tot lugubere ontdekking

Een vijfjarig meisje werd maandagochtend aan de Port Authority Bus Terminal in New York achtergelaten door haar vader. De politie wou het kind naar haar moeder brengen, maar trof de vrouw dood aan in haar huis. De vader, Elmer Gomez Ruono, wordt nu gezocht als mogelijke verdachte.

De Spaanstalige kleuter vertelde de politie dat ze met haar vader de bus had genomen en dat hij haar had gezegd dat ze moest blijven staan aan een krantenkiosk in het enorme busstation van New York. Passanten zagen het kind alleen zitten en verwittigden de politie. Die wist het thuisadres in Stamford (Connecticut) te bekomen van het meisje en enkele collega's gingen er naartoe. De moeder, een dertigster uit Guatemala, bleek dood in haar huis te liggen. De politie vond er sporen van een gevecht.

Het gezin zou nog maar enkele dagen geleden verhuisd zijn van New Jersey naar Connecticut. Zaterdag hadden ze een feestje om dat te vieren.

De politie gaat uit van moord, ook al heeft de lijkschouwer nog geen doodsoorzaak bepaald. Maandagnamiddag werd een tweede mogelijk betrokkene ondervraagd door de politie, die denkt aan een "uit de hand gelopen driehoeksverhouding".

De politie neemt het meisje voorlopig onder haar hoede en gaat opzoek naar geschikte opvang voor haar.

Elmer Ruono wordt gezocht.
rv Elmer Ruono wordt gezocht.