Acht vluchten van en naar Brussels Airport geschrapt door staking in Frankrijk, ook spoorverkeer getroffen

EPA
Door de algemene staking in Frankrijk zijn morgen acht vluchten van en naar Brussels Airport geannuleerd. Het gaat om vier vluchten van Brussels Airlines van en naar Frankrijk, en vier Ryanair-vluchten van en naar Spanje.

Bij Brussels Airlines zijn vluchten geannuleerd naar Lyon (heen en terug) en Toulouse (heen en terug), zo bevestigt de luchtvaartmaatschappij. “De getroffen klanten zijn al herboekt of kregen een terugbetaling”, luidt het.

De acties in Frankrijk, tegen de pensioenhervorming die president Emmanuel Macron wil doorvoeren, zullen meerdere dagen duren. Brussels Airlines zal morgen bekijken of er de dagen nadien ook vluchten geschrapt moeten worden.

Brussels Airport laat weten dat er morgen ook vier Ryanair-vluchten geannuleerd zijn. Het gaat wel om vluchten naar Spanje (Alicante en Barcelona), maar ook dat heeft te maken met de staking in Frankrijk. Die kan een impact hebben op vluchten naar omliggende landen die normaal gezien over Frankrijk vliegen, luidt de uitleg.

De luchthaven sluit niet uit dat andere vluchten morgen vertraging kunnen oplopen.

Treinverkeer

Ook het spoorverkeer tussen België en Frankrijk zal getroffen zijn door de acties. Slechts een op de tien hogesnelheidstreinen rijdt morgen uit in Frankrijk als gevolg van de staking. Zo zijn er al zestien Eurostar-verbindingen van Parijs naar Londen afgelast. Ook de IC-treinen Bergen-Aulnoye en Namen-Charleroi-Maubeuge (met aansluiting naar Parijs) worden op 5, 6 en 7 december afgeschaft.

De stakingsacties zijn gericht tegen de plannen van de regering om het pensioenstelsel te hervormen en te stroomlijnen. Het is niet duidelijk hoelang de stakingen duren, en wie er allemaal het werk zal neerleggen. Tal van scholen zijn morgen en vrijdag gesloten.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.