Acht verdachten van moord op Maltese journaliste Galizia gepakt

De Maltese onderzoeksjournaliste Daphne Caruana Galizia kwam om het leven door een bom in haar auto.
REUTERS De Maltese onderzoeksjournaliste Daphne Caruana Galizia kwam om het leven door een bom in haar auto.
De politie van Malta heeft acht mensen opgepakt in verband met de moord op blogger Daphne Caruana Galizia. De kritische onderzoeksjournaliste kwam op 16 oktober om het leven toen een bom haar auto vernietigde terwijl ze aan het rijden was.

De aanhoudingen werden vandaag bekendgemaakt door premier Joseph Muscat, die zelf onderwerp van Galizia's kritische stukken was. Alle aangehouden personen komen uit Malta. De meesten hebben een crimineel verleden, aldus Muscat. Hij verschafte verder geen details over de betrokkenen.

De moord op de 53-jarige Galizia deed veel stof opwaaien op Malta. Haar onthullende stukken over corruptie onder Maltese politici en hun banden met de lokale maffia waren erg populair onder de bevolking, maar leverde haar ook veel vijanden op.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Els Vervoort

    Het maakt criminelen vaak niet uit hoe ze aan hun boterham geraken. Als hun daden politiek gekleurd zijn, wat men hier toch wel kan aannemen, dan moet men zich twee vragen stellen: Gaat het hier over anarchisten of gaat het om uitvoerders? Nu men de daders kent, kent men ook hun verleden en mogelijke drijfveren. Als het een moord op bestelling blijkt dan moeten ze het waarschijnlijk in politieke of industriële hoek gaan zoeken.

  • Marc Van der Vloedt

    Opdrachtgevers waren...? "kruis"vaarders van de royale magnaten ?