Acht onderkoelde migranten, onder wie vier minderjarigen, levend uit koelwagen gehaald in ferryterminal Calais

Le port de Calais.
reuters Le port de Calais.
In de haven van Calais in het noorden van Frankrijk zijn vanochtend in een koelvrachtwagen acht onderkoelde migranten aangetroffen. Onder de migranten waren er vier minderjarigen, zo heeft het parket van Boulogne-sur-Mer vanavond gemeld.

Medewerkers van de Britse grensbewaking haalden deze ochtend in de ferryterminal aan de haven van Calais acht Afghanen, van wie vier minderjarig, uit de koelwagen. 

Ze zaten verstopt onder de dubbele vloer van een kleine truck van 3,5 ton, die diepvrieskip vervoerde, maar lang niet vol zat. De verstekelingen, die zeiden sikhs te zijn, werden met lichte onderkoelingsverschijnselen overgebracht naar een ziekenhuis in Calais, maar mochten dat ‘s avonds opnieuw verlaten. De twee Roemeense chauffeurs zijn opgepakt voor verhoor.

De Franse krant Voix du Nord meldde eerder dat de douane tien migranten, onder wie twee kleine kinderen, had aangetroffen. Het is vooralsnog niet duidelijk hoe oud de vier minderjarigen zijn.

In het Britse Essex zijn woensdag 39 migranten dood gevonden in een koelwagen. Het voertuig was vanuit Zeebrugge in België naar Engeland vertrokken.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.