Acht miljoen euro in beslag genomen bij oprollen internationaal drugnetwerk in Spanje

Beeld ter illustratie. De Spaanse onderzoekers vonden volgens Europol 2.690 cannabisplaten met een straatwaarde van meer dan 3 miljoen euro.
Getty Images/iStockphoto Beeld ter illustratie. De Spaanse onderzoekers vonden volgens Europol 2.690 cannabisplaten met een straatwaarde van meer dan 3 miljoen euro.
De Spaanse Guardia Civil heeft samen met de Poolse politie en Europol meer dan 8 miljoen euro aan crimineel vermogen in beslag genomen, en 75 verdachten gearresteerd. Dat gebeurde tijdens operatie "Vangelis", gericht tegen een internationaal netwerk van marihuanahandel dat opereerde vanuit de Spaanse provincie Granada. 

De Spaanse onderzoekers vonden volgens Europol 2.690 cannabisplaten met een straatwaarde van meer dan 3 miljoen euro. Er werd beslag gelegd op 36 eigendommen en 50 voertuigen, samen goed voor meer dan acht miljoen euro, en 200.00 euro cash geld. Daarnaast werd er ook 370.000 euro geblokkeerd op de bankrekeningen van de criminelen. 69 Spanjaarden en zes Polen zijn voor de rechter gedaagd, om zich te verantwoorden voor beschuldigingen van drugshandel en het witwassen van geld.

Het onderzoek begon in november 2017. Het criminele netwerk werd geleid van Polen, maar de meesten leden bevonden zich in Granada. Ieder van hen had een specifieke taak. De telers zorgden voor de marihuana, een ander deel haalde de geoogste marihuana op en nog een andere tak van de organisatie zorgde voor de verpakking en opslag van de drugs. Tot slot was er ook nog een groep mensen verantwoordelijk voor het transporteren van de drugs, en het verdelen ervan op de Europese markt.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Robert Henneman

    proficiat,en nj nog zorgen voor een strenge rechtera ders lpen ze binnenkort weer vrij rond.