Acht mensen urenlang vast in bijtende kou op 50 meter hoogte nadat kermisattractie blokkeert in Rennes

Een achtbaan. Archieffoto. De attractie in Rennes (niet degene op de foto) liep omstreeks 20.30 uur vast, de brandweer kon pas rond vier uur 's nachts het eerste slachtoffer bevrijden.
thinkstock Een achtbaan. Archieffoto. De attractie in Rennes (niet degene op de foto) liep omstreeks 20.30 uur vast, de brandweer kon pas rond vier uur 's nachts het eerste slachtoffer bevrijden.
Het is waarschijnlijk niet de nieuwjaarsnacht waar ze van droomden, maar acht mensen zaten tijdens tijdens de jaarwisseling urenlang geblokkeerd in een kermisattractie in Rennes, in het westen van Frankrijk. Ze bengelden op zo’n 50 meter hoogte boven de grond. 

De attractie ‘Bomber Max’ liep gisterenavond omstreeks half negen vast en pas om vier uur in de ochtend kon het eerste slachtoffer worden bevrijd.

Vijf van de inzittenden zijn minderjarig, tussen 13 en 17 jaar oud. Zij zaten, samen met drie volwassenen, dus bijna acht uur lang vast in de bijtende kou. Door de grote hoogte moesten de slachtoffers worden bevrijd via abseiling, een techniek uit de klimsport.

Technisch probleem

De attractie werd automatisch geblokkeerd na een technisch probleem, luidt het. Volgens de eigenaar was dit nog nooit eerder voorgevallen.

De brandweer zette 25 man in om de reddingsoperatie uit te voeren. In tussentijd bleef de kermis in Rennes open.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Norbert Thieren

    Dat zal met ons niet gebeuren.

  • vangeel guido

    Net iets anders nieuwjaar vieren.

  • eric brack

    Dat wil je toch niet meemaken bbrrrr