Acht mensen naar ziekenhuis na turbulentie op vlucht Eurowings

REUTERS
Op de luchthaven Berlijn-Tegel is vandaag een vliegtuig geland met aan boord meerdere gewonden. Het toestel van budgetluchtvaartmaatschappij Eurowings had tijdens de vlucht last van turbulentie, meldt een woordvoerder van het vliegveld.

Volgens de brandweer raakten acht inzittenden gewond. Zes zijn naar het ziekenhuis gebracht, onder wie een vrouw die ernstige, maar niet levensbedreigende verwondingen heeft opgelopen. Onder de gewonden zijn ook twee bemanningsleden. Volgens een woordvoerder van de brandweer gaat het om hoofdwonden, een gebroken vinger en klaagden meerdere mensen over nek- en rugklachten.

Het vliegtuig vertrok vandaag vanuit Lamezia Terme in het zuiden van Italië. Toen het in Berlijn wilde landen, kreeg het toestel te maken met zware turbulentie. Meerdere personen hadden op dat moment hun gordel nog niet om. Het vliegtuig werd rond 17 uur veilig aan de grond gezet.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ronald De Smet

  Hou je gordel aan, zelfs losjes, dan komt dit niet voor.

 • Freddy Van Der Cruyssen

  Vliegen wordt meer turbulenter dan ooit. Studies bevestigen dit, teveel extreme weersomstandigheden, so fasten seat belts all time, maar ja dat vinden velen storend..

 • Dirk Saenen

  Altijd gordel aanhouden, simpel en veilig

 • paul stockmans

  Piloten verwittigen altijd dat er turbulentie op komst is door de verplichting te zitten en de veiligheidsgordel om te doen, en altijd zijn er wijsneuzen die het beter weten en blijven rechtstaan in de gang om hun uitleg te doen tegen anderen en de stewardessen te hinderen in hun werk, dus ik zou zeggen dikke bult, eigen schuld