Acht mannen in cel voor reeks groepsverkrachtingen van tienermeisjes in 's-Hertogenbosch: “Er kunnen nog meer slachtoffers zijn”

ANP
De Nederlandse politie heeft dinsdagochtend acht mannen aangehouden die worden verdacht van een reeks groepsverkrachtingen van tienermeisjes. De arrestaties vonden plaats in ‘s-Hertogenbosch en omgeving, op een 30-tal kilometer van de Belgische grens. 

De politie begon het onderzoek na meldingen van drie tienermeisjes uit de stad. Zij stapten begin dit jaar onafhankelijk van elkaar naar de autoriteiten en vertelden dat ze door verscheidene jongens verkracht waren. 

“Weerloze toestand”

Ze werden volgens de politie vermoedelijk gedrogeerd "en vervolgens in weerloze toestand misbruikt door meerdere jongens uit de groep”. De aangehouden mannen zijn tussen de 18 en 26 jaar en komen uit 's-Hertogenbosch en Rosmalen. De politie doorzoekt dinsdagochtend hun woningen.


De meisjes kwamen, onder meer via social media, in contact met leden van de groep. Ze zouden zijn misbruikt bij een garagebedrijf in 's-Hertogenbosch. In april deed de politie al sporenonderzoek bij dat bedrijf.

Tijdens de doorzoekingen van dinsdag worden volgens de politie niet alleen zaken in beslag genomen die als bewijs kunnen dienen, maar ook kostbare spullen. Met die laatste stap loopt de politie alvast vooruit op de mogelijke schadevergoedingen aan de slachtoffers die een rechter kan opleggen.

Drempel

"Het rechercheteam heeft aanwijzingen dat er nog meer meisjes slachtoffer geworden zijn van de groep, maar daarover tot nu toe hebben gezwegen. Dat kan gebeurd zijn uit angst voor de jongens", zo stelt de politie. "Nu de jongens uit de groep vastzitten, is die drempel mogelijk lager."

De politie heeft in het onderzoek ook naaktfoto's en ander beeldmateriaal gevonden. De huiszoekingen gaan zeker nog tot in de middag door.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Peter Ballegeer

    Annie, waarom zou je deze mensen publiekelijk aan de schandpaal willen hangen alvorens ze een eerlijk proces hebben gehad en er concrete bewijzen zijn? Stel je eens voor dat ze onschuldig zijn, dan is hun leven door een fout verwoest. En wees eerlijk, er zitten meer mensen opgezadeld met een veroordeling dan we zouden denken terwijl ze onschuldig zijn.

  • Annie Broeckx

    Waarom worden de namen en gezichten van die crapuleuzen niet bekend gemaakt? Voor zulk gespuis zou de de privacy niet mogen tellen.