Acht gewonden na aardbeving in Istanbul

Heel wat werknemers liepen uit voorzorg de straat op.
AFP Heel wat werknemers liepen uit voorzorg de straat op.
Bij de aardbeving in Istanbul zijn minstens acht mensen gewond geraakt en moesten veel bewoners gedwongen hun huizen verlaten. De grootste stad van Turkije werd opgeschrikt door een schok met een magnitude van 5,8. Twee dagen eerder was er al een beving van 4,6.

 De acht mensen raakten lichtgewond en sommige gebouwen raakten licht beschadigd, zei president Recep Tayyip Erdogan tijdens een persconferentie. Na de aardbeving volgden een paar naschokken. Die hebben er volgens de Turkse media voor gezorgd dat een minaret afbrak.

Een minaret raakte beschadigd.
REUTERS Een minaret raakte beschadigd.

De scholen in de omgeving werden meteen geëvacueerd en blijven de hele dag gesloten. Volgens het Turkse agentschap voor het beheer van noodsituaties vond de aardbeving plaats op een diepte van 6,9 kilometer in de Zee van Marmara, voor het Silivri-district aan de Europese kant van Istanbul.

AP

Turkije ligt op een grote breuklijn en kreeg in het verleden te maken met verwoestende aardbevingen. In 1999 werd Turkije hard getroffen door een zware aardbeving bij Izmit, ten zuidoosten van Istanbul. Deze beving had een kracht van 7,6 en kostte aan ruim 17.000 mensen het leven. Daarnaast raakten er zeker 43.000 mensen gewond.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.