Acht gewonden bij schietpartij aan zwembad in San Diego

Twitter
Een man opende gisterenavond (lokale tijd) het vuur aan het zwembad van een appartementencomplex in de Amerikaanse stad San Diego (Californië). De politie heeft ondertussen bevestigd dat de dader werd uitgeschakeld en dat acht mensen gewond raakten.

Politiechef Shelley Zimmerman van de San Diego Police gaf een verklaring aan de pers waarin ze ondermeer zei dat de verdachte een blanke man was die een bruine short droeg. Hij zou zijn opgemerkt door een politiehelikopter die onmiddellijk agenten ter plaatse stuurde. 

Zimmerman zei ook dat er nog niets bekend was over het motief van de dader en dat het onderzoek zich nog in het beginstadium bevindt. Over de gewonden gaf ze geen details, maar wel liet ze verstaan dat verschillende slachtoffers in kritieke toestand verkeren.

De politie vraagt ook met aandrang dat iedereen die getuige was van de schietpartij ter plaatse blijft, zodat het onderzoek vlot kan verlopen.

Ooggetuigenverslag

Een bewoner van het complex die een deel van het incident zag gebeuren, vertelde aan het plaatselijke televisiestation KFMB-TV dat er vijf tot zeven mensen werden neergeschoten voor de politie de schutter kon uitschakelen. Over de toestand van de slachtoffers is nog niets bekendgemaakt, maar op sociale media circuleert het gerucht dat enkele mensen in levensgevaar zouden verkeren.

De ooggetuige, die zichzelf John laat noemen, verklaarde aan KFMB dat hij de schutter rustig aan de rand van het zwembad een biertje zag drinken terwijl hij in zijn andere hand zijn wapen had. Hij zei ook dat hij drie mensen op de grond had zien liggen en een gewond slachtoffer zou ook een ander slachtoffer hebben geholpen.

De getuige voegt nog toe dat verschillende gewonden met auto's naar het ziekenhuis werden gevoerd, nog voor de ambulances er waren.