Acht doden bij aanvallen van Syrisch bewind op “gedemillitariseerde zone”

Het akkoord rond de gedemillitariseerde zone wordt regelmatig geschonden.
AFP Het akkoord rond de gedemillitariseerde zone wordt regelmatig geschonden.
Minstens acht mensen, onder wie vijf burgers, zijn omgekomen bij artillerieaanvallen van het Syrische bewind op een “gedemillitariseerde zone” in de provincie Idlib, in het noordwesten van Syrië. Dat meldt het Syrische Observatorium voor Mensenrechten. 

Op 17 september sloten Rusland, dat het Syrische bewind steunt, en Turkije, dat aan de kant van de rebellen staat, een akkoord over een gedemillitariseerde zone van 15 à 20 kilometer breed. Zo wilden ze de rebellengebieden in Idlib scheiden van de gebieden die in handen zijn van de Syrische regering. Dat akkoord zou half oktober ingaan, maar wordt op het terrein regelmatig geschonden. Gisteren nog, sneuvelden er in de regio vier regeringsgezinde strijders bij een aanval van jihadisten. 

Het geweld waarmee het gebied vandaag overvallen werd, is van het zwaarste kaliber dat de regio de jongste weken te verduren kreeg. Naast acht doden, onder wie een kind, vielen er ook twintig gewonden. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • jos beverke

    Pfff,Overeenkomsten zijn een vodje papier voor de ondertekenaars...