Acht doden bij aanslag op vijfsterrenhotel in Pakistan

Veiligheidstroepen inspecteren het hotel na de aanval.
EPA Veiligheidstroepen inspecteren het hotel na de aanval.
Bij de aanval op een luxehotel in de onrustige Pakistaanse provincie Baloetjistan zijn dit weekeinde acht mensen omgekomen, zo heeft het Pakistaanse leger vandaag bekendgemaakt. Eerder werd al bekend dat alle aanvallers werden gedood.

Drie gewapende mannen, verkleed als militairen, stormden gisteren het vijfsterrenhotel Pearl Continental binnen en doodden drie hotelbewakers, een werknemer en een marinier.

De militanten zaten op de bovenste verdieping van het hotel toen de veiligheidstroepen arriveerden. Na een vuurgevecht dat 24 uur heeft geduurd, zijn de drie aanvallers gedood, zegt het leger.

Tegen Chinese investeringen

De separatistische groepering Balochistan Liberation Army heeft de aanval opgeëist. Zij hebben laten weten dat het een symbolische aanval was tegen alle Chinese investeringen in de regio.

Balochistan is een van de armste en minst ontwikkelde provincies van Pakistan. Er zijn meerdere gewapende groeperingen actief in de regio, onder meer de Pakistaanse Taliban en een onafhankelijkheidsgroepering.

EPA
EPA
EPA
AFPReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.