Acht burgers komen om na luchtaanvallen op Jemenitische wapendepots

REUTERS
Minstens acht burgers zijn gedood en twintig anderen gewond bij ontploffingen veroorzaakt door de luchtaanvallen die de door Saoedi-Arabië geleide coalitie uitvoerde op wapenopslagplaatsen in handen van sjiitische rebellen rond de Jemenitische hoofdstad Sanaa. Dat meldt een dokter.

De coalitievliegtuigen bombardeerden Jebel Noqom, een heuvel die uitkijkt op het oosten van Sanaa, wat tot ontploffingen leidde in een wijk die onderaan de heuvel ligt.

De inwoners van die wijk werden geraakt door projectielen en scherven afkomstig van de ontploffingen in de opslagplaatsen, aldus getuigen. Drie uur na de aanvallen, kwamen tot op 5 km van de site nog altijd projectielen neer. De plaatselijke bevolking vluchtte naar veiliger wijken.

Jebel Noqom is voor de sjiitische Houthirebellen een belangrijke militaire site, sinds ze in september vorig jaar de controle veroverden over de hoofdstad. Al zeker twee keer heeft de coalitie die site gebombardeerd, en daarbij zijn elke keer verschillende burgerdoden gevallen.

Rebellenstellingen in de provincie Amrane, ten noorden van Sanaa, werden ook gebombardeerd, net als wapendepots en stellingen van de rebellen in de westelijke provincie Hodeida. In het zuiden van Jemen zijn de rebellen aangevallen door vier raids in de provincie Dhaleh.

REUTERS