Acht baby's omgekomen bij brand in Algerijnse kraamkliniek

EPA
In de nacht van maandag op dinsdag zijn in het noordoosten van Algerije acht zuigelingen omgekomen bij een brand in een kraamkliniek. Dat meldde kapitein Nassim Bernaoui van de Algerijnse civiele bescherming. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Het vuur brak rond 3.50 uur (4.50 uur Belgische tijd) uit in de kraamkliniek in El Oued en de hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. “We betreuren de dood van acht zuigelingen, onder wie sommigen verbrandden en anderen stikten door de rook”, zegt Barnaoui. “We zijn erin geslaagd om 11 zuigelingen, 107 vrouwen en 28 werknemers te redden.”

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Algerijns premier Noureddine Bedoui heeft op de televisie gezegd dat hij met spoed een onderzoek heeft bevolen en minister van Volksgezondheid Mohamed Miraoui ter plaatse heeft gestuurd. De regeringsleider uitte ook zijn medeleven aan de families van de slachtoffers.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • maria mulder

    Verschrikkelijk

  • Christiane Verbeek

    Vreselijk om zo aan je eind te komen!