Accountant Tesla vertrekt al na amper een maand: "Verkeken op hoge tempo"

Een parking vol Tesla's.
REUTERS Een parking vol Tesla's.
Het nieuwe hoofd accounting van Tesla stapt al na een maand op. Dat blijkt uit een melding van Tesla aan beurstoezichthouder SEC. Ook het hoofd personeelszaken, die eerder al met verlof ging, laat weten niet meer terug te keren.

Ex-accountant Dave Morton laat in een verklaring weten geen meningsverschil te hebben met het autobedrijf, maar zich te hebben verkeken op het hoge tempo en de publieke druk bij Tesla. "Ik geloof erg in de missie en de vooruitzichten van Tesla", benadrukt hij.

Het hoofd van de personeelsdienst Gabrielle Toledano zei op haar beurt aan Bloomberg News dat ze na een verlofperiode niet meer terugkeert naar het bedrijf.

Het aandeel van Tesla ging vandaag tot 10 procent lager, de grootste daling sinds juni 2016.

Tesla is de laatste tijd bijna dagelijks in het nieuws, meestal niet met zaken die met de productie van auto's te maken hebben. Zo was topman Elon Musk afgelopen nacht nog in een podcast te zien en te beluisteren terwijl hij wiet rookte en whiskey dronk.

Het interview met Musk werd donderdag afgenomen door de Amerikaanse comedian Joe Rogan. Het duurde ruim twee uur en was te volgen op het internet. Zowat 90.000 mensen keken live mee.

Musk, die een zwart T-shirt met 'Occupy Mars' droeg, nipte er aan een glas whiskey en trok aan een joint die hem door de presentator was aangeboden. "Ik rook bijna nooit wiet", gaf de Tesla-topman toe. "Ik vind dat het niet goed is voor de productiviteit; dat het een omgekeerd effect heeft van een kop koffie." Marihuana is wettelijk toegelaten in Californië.

120 uur 

Musk ligt sowieso extra onder een vergrootglas sinds zijn mislukte poging om Tesla van de beurs te halen en allerlei ongelukkige uitspraken. De topman zelf zei onlangs in een emotioneel interview met The New York Times dat hij het "moeilijkste en pijnlijkste jaar van zijn carrière" achter de rug heeft en er redelijk doorheen zit. "Ik werk tot 120 uur per week. Zonder slaapmiddel doe ik vaak geen oog dicht." Hij verklaarde onder zware druk te staan en nam sinds 2001 nooit langer dan een week vakantie. Toen moest hij verplicht het bed houden na een aanval van malaria. 

Teslabaas Elon Musk. De autofabrikant heeft veel fanatieke fans en tegelijkertijd ook zeer kritische volgers die gokken op een spoedige ondergang. Die laatsten grijpen elke gelegenheid aan om te wijzen op tegenspoed bij het bedrijf.
REUTERS Teslabaas Elon Musk. De autofabrikant heeft veel fanatieke fans en tegelijkertijd ook zeer kritische volgers die gokken op een spoedige ondergang. Die laatsten grijpen elke gelegenheid aan om te wijzen op tegenspoed bij het bedrijf.4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hendrik Patyn

  En nog meer slecht nieuws, de Tesla S is de minst betrouwbare auto....

 • Hendrik Patyn

  Ik geloof erg in Tesla, maar ik ben hier toch weg voor het dak op mijn hoofd valt.

 • Hendrik Patyn

  Zoals reeds eerder vermeld, hij doet weer van alles om de aandacht van zijn fabriek af te leiden, want daar gaat het er alsmaar slechter aan toe. Hij is misschien 120u wakker, maar werken....

 • Thierry Vansweevelt

  Musk heeft autistische trekken, namelijk proberen spontaan zijn op ongepaste momenten ter compensatie van zijn vreemde gedrag. Logisch dat hij heen bedrijf kan leiden. En de werkdruk... De oorzaak van burn-out. Maar ja, als we maar onze glanzende auto's hebben n dan zijn we gelukkig.