ABN AMRO sluit geldautomaten in Nederland door plofkraken

Ook Nederland wordt geplaagd door plofkraken.
ANP Ook Nederland wordt geplaagd door plofkraken.
ABN AMRO heeft deze week in Nederland enkele tientallen geldautomaten gesloten na een reeks plofkraken. De maatregel is genomen om de veiligheid van omwonenden te garanderen, bevestigt een woordvoerder van ABN AMRO. Eerder sloot Argenta in ons land ook al tijdelijk geldautomaten.

De Nederlandse geldautomaten die zijn gesloten staan op meerdere plekken in het land, onder meer in Amsterdam. Het gaat om een tijdelijke maatregel. Per locatie wordt naar de beste oplossing voor de toekomst gezocht, aldus de zegsman van de bank.

Ook een vorige week gekraakte geldautomaat in de buurt van woningen in Zaandam wordt niet vervangen. Dat meldt burgemeester Jan Hamming in een tweet. Vlak na de plofkraak werden uit voorzorg enkele appartementen erboven ontruimd. De gevels van een restaurant en een winkel raakten beschadigd. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • raf peeters

    Men heeft met de automaten op de verkeerde plaats bespaart betreffende personeel. Misschien toch terug loket met een bediende ,denk dat die minder kost dan de kosten van de plof kraken

  • Georges Vande Velde

    Argenta ging deze week een aantal geldautomaten terug in dienst stellen ? Morgen zijn we zaterdag nog altijd geen nieuws waar en wat !