Ga naar de mobiele website
^ Top

Abigail (24) dacht dat ze een zware kater had. Enkele uren later hield ze een baby in haar armen

Twitter
Ze had de avond voordien stevig doorgezakt met vriendinnen, dus toen de Britse Abigail Avery (24) de volgende ochtend wakker werd en zich niet al te best voelde, vervloekte ze zichzelf omdat ze zo veel had gedronken. Maar de buikkrampen werden erger en daarom besloot ze samen met haar vriend voor de zekerheid toch naar het ziekenhuis te gaan. En daar hadden ze verrassend nieuws voor hen.

"Ik dacht echt dat ik gewoon een kater had", aldus de barvrouw uit Wolverhampton. "De buikkrampen weet ik aan een blaasontsteking. Maar toen de pijn echt in golven begon te komen en het leek alsof mijn organen zouden ontploffen, besloot ik dat er toch iets moest gebeuren."

Verpleegster
Samen met haar partner Jamie Pillinger (37) trok ze naar het ziekenhuis, waar een verpleegster onverwacht nieuws had voor hen. Abigail bleek zwanger. En ze was volop aan het bevallen.

"Ik wist helemaal niet dat ik zwanger was", vertelt ze nog altijd geschokt. "Ik was een jonge twintiger en kinderen waren het verst van mijn gedachten. Ik nam de pil en had nog altijd maandstonden. Ik had wel wat vreemde kwaaltjes gehad, zoals maagpijn. En ik moest 's nachts soms op om te plassen. Maar geen haar op mijn hoofd dat eraan had gedacht dat ik misschien wel een kindje droeg."

Nuchter
Uiteindelijk stonden er 15 dokters en verpleegsters rond haar bed. Want Abigail was nog niet helemaal nuchter van haar avondje uit. "Ze maakten zich echt zorgen", vertelt ze. "Er kwam zelfs een gespecialiseerde vroedvrouw aan te pas die vrouwen begeleid die met een alcoholprobleem kampen tijdens hun zwangerschap. Uiteindelijk kwam het tot een spoedkeizersnede."

Baby Isabella werd geboren op 35 weken en woog goed 2 kilogram. Abigail mocht  haar eventjes vasthouden en daarna werd ze meteen naar de neonatale afdeling gebracht. "Ze was zo mooi", vertelt ze. "Maar dat denken waarschijnlijk alle moeders. Ik belde meteen ook mijn eigen moeder om te melden dat de dokters ontdekt hadden waarom ik zo een buikpijn had gehad. Ze was in shock."

Schuldig
Intussen is Isabella vier maanden en ze groeide op tot een gezonde en gelukkige baby. "Toch voel ik me er nog altijd heel schuldig over dat ik gedronken heb terwijl ik zwanger was", vertelt Abigail nog. "Ik zou dat zeker niet gedaan hebben, had ik het geweten. Ik kan het nog altijd niet geloven dat ik Isabella verward heb met een kater."

Meer over3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Marc Geerts

    Ik geloof er de ballen van...

  • Mats Delanghe

    Onbevlekt ontvangen! (Hebben nogal gehoord) !

  • Bart Van de Sompel

    Wat is dat voor zever!

Meld een bug