Abby en Libby filmden hun moordenaar met Snapchat. Hele dorp in angst nu politie beelden heeft vrijgegeven

Abby, Libby en hun vermoedelijke moordenaar
rv Abby, Libby en hun vermoedelijke moordenaar
In februari 2017 werden de lichamen van Abby Williams (13) en Libby German (14) aangetroffen langs een verlaten spoorwegbrug in het stadje Delphi in de Amerikaanse staat Indiana. De twee vriendinnetjes hadden hun moordenaar nog kunnen filmen vooraleer hij toesloeg. Meer dan twee jaar na de gruwelijke feiten loopt de dader nog altijd vrij rond. De politie heeft nu de bewuste video vrijgegeven. De angst in het stadje zit er goed in.

Abigail ‘Abby’ Williams (13) en Liberty ‘Libby’ German (14) werden op 13 februari als vermist opgegeven nadat ze waren afgezet nabij een oude spoorwegbrug in Delphi om te gaan wandelen. Ze keerden nooit terug.

De volgende dag vond men hun lichamen nabij een kreek, zo’n 800 meter verwijderd van de historische spoorwegbrug.

Libby postte ook nog deze twee beelden op Snapchat. Op een foto staat Abby. In de achtergrond werden ze toen al achtervolgd.
Snapchat Libby postte ook nog deze twee beelden op Snapchat. Op een foto staat Abby. In de achtergrond werden ze toen al achtervolgd.

De 14-jarige Libby zou nog hun moordenaar op beeld hebben vastgelegd terwijl hij in de achtergrond liep met een hoodie. De politie is ervan overtuigd dat het meisje begon te filmen nadat ze ongerust werd toen een man hen begon te volgen. “Libby is een heldin”, klonk het toen op een persconferentie van de politie na de vondst van de lichamen . “Ze voelde dat er iets niet klopte en maakte beelden.”

Maar de zaak is dus nog altijd niet opgelost. Maandag heeft de politie een nieuwe persconferentie gegeven. Daarbij liet men een nooit eerder vertoonde video zien die op de mobiele telefoon van Libby was aangetroffen. Het filmpje toont in de verte een man met een hoodie die de meisjes volgt. In een audiofragment horen we de man bevelen: “De helling af”. De politie verspreidde eveneens een nieuwe robotfoto waarop de verdachte er wat jonger uitziet. De autoriteiten vermoeden dat de man de regio nog steeds bezoekt en mogelijk zelfs een inwoner van het het stadje is. Dat zorgt voor grote deining bij de inwoners. Zij zijn nog steeds in de ban van de onopgeloste moord.

De man zoals hij op de videobeelden te zien is en een nieuwe robotfoto van de verdachte.
rv De man zoals hij op de videobeelden te zien is en een nieuwe robotfoto van de verdachte.

Een emotionele hoofdinspecteur Doug Carter richtte zich rechtstreeks tot de moordenaar tijdens de persconferentie. Hij opperde zelfs dat de dader in de zaal zou kunnen zitten.

“Wij geloven dat je je in het volle zicht verbergt. Meer dan twee jaar lang heb je nooit gedacht dat we een andere strategie zouden volgen, maar we hebben het gedaan. We hebben je waarschijnlijk al ondervraagd, of iemand anders in je nabijheid. We weten dat dit bij jou om macht draait. Jij wil weten wat wij weten. 

Op een dag zal je het weten.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.