Aartsbisschop van Colombo roept op om verantwoordelijken "genadeloos te straffen"

De ravage in de getroffen kerken is bijzonder groot en de menselijke tol zeer hoog.
AFP De ravage in de getroffen kerken is bijzonder groot en de menselijke tol zeer hoog.
Colombo's aartsbisschop Malcom Ranjith heeft er bij de Sri Lankaanse regering op aangedrongen om de verantwoordelijken voor de explosies, waarbij meer dan 200 doden vielen, "genadeloos te straffen".

De aartsbisschop had het over een "zeer, zeer verdrietige dag voor ons allemaal", veroordeelde de daden en hij uitte zijn medeleven aan alle gewonden en families die iemand verloren.

"Ik vraag de regering om een heel onpartijdig en sterk onderzoek in te stellen, en te achterhalen wie verantwoordelijk is voor deze daad. En ook om hen genadeloos te straffen, want alleen dieren kunnen zich zo gedragen", verklaarde Ranjith aan de pers. 

"Ik vraag alle Sri Lankanen om het recht niet in eigen handen te nemen, en de vrede en harmonie in dit land te behouden", zei hij verderop in zijn verklaring nog. Hij vroeg alle mensen die daartoe in staat zijn ook om bloed te geven om de meer dan 450 gewonden te helpen.

Drie katholieke kerken werden deze ochtend getroffen tijdens een van de hoogtepunten van het christelijke jaar, de paasmis. Het ging om een kerk in Colombo, Negombo en Batticolo. In totaal vonden acht explosies plaats op het eiland, maar voorlopig eiste niemand de verantwoordelijkheid hiervoor op.

Bekijk ook: ‘De kerk reageert op aanslagen in Sri Lanka’

Bekijk ook: ‘Politie arresteert verdachten explosies Sri Lanka’
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Hans Oxida

    Uytenbroeck, je opmerking mist elke vorm van empathie en realiteitszin.

  • Frankske Uytenbroeck

    Allé tot zover dan de vergiffenis van de kerk.