Aardbeving schrikt mensen in westen van Griekenland op

Illustratiefoto van de Albaneens-Griekse grens, waar politiediensten van beide landen vorig jaar een gemeenschappelijke actie opzetten. Het is in die regio dat het epicentrum van de aardbeving zich bevond.
REUTERS Illustratiefoto van de Albaneens-Griekse grens, waar politiediensten van beide landen vorig jaar een gemeenschappelijke actie opzetten. Het is in die regio dat het epicentrum van de aardbeving zich bevond.
Een aardbeving heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in het westen van Griekenland veel mensen opgeschrikt. Volgens Griekse media raakten twee mensen lichtgewond en werden verscheidene gebouwen licht beschadigd. Ook moesten enkele secundaire wegen afgesloten worden wegens aardverschuivingen.

Het epicentrum van de beving lag bij de havenstad Igoemenitsa, aan de grens met Albanië. De beving deed zich op een diepte van ongeveer 10 kilometer voor en had een kracht van 5,6, deelde het geodynamische instituut in Athene zaterdagmorgen mee.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.