Aardbeving met kracht van 6,2 treft noorden van Chili

Op dit stilgezet beeld van een camera ziet u enkele stofwolken in kuststad Iquique. Die zijn ontstaan als gevolg van vallende stenen tijdens de aardbeving.
REUTERS Op dit stilgezet beeld van een camera ziet u enkele stofwolken in kuststad Iquique. Die zijn ontstaan als gevolg van vallende stenen tijdens de aardbeving.
Een aardbeving met een kracht van 6,2 heeft twee regio's in het noorden van Chili getroffen. Van slachtoffers, schade of een risico op tsunami's is er geen melding. Dat meldt de Chileense nationale rampendienst Onemi.

De aardbeving deed zich voor om 19.21 uur lokale tijd (23.21 uur in België) op 38 kilometer ten zuiden van Camiña, een gemeente in de regio Tarapacá. Dat is ongeveer 1.800 kilometer ten noorden van hoofdstad Santiago. Het epicentrum van de aardbeving, die ook te voelen was in de regio's Arica en Parinacota, bevond zich op 97 kilometer diepte.

In de kuststeden Arica en Iquique ontstond paniek als gevolg van de beving. "Maar er is geen schade gemeld", zegt Onemi.

Chili is een van de seismisch actiefste gebieden ter wereld. Seismologen waarschuwden voor een zware aardbeving in het noorden van het land vanwege de energie die zich zich heeft opgestapeld in de aardkorst en sinds lang niet meer ontladen is.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Annick Destanberg

    Het epicentrum is het centrum van de beving loodrecht boven de aardbevingshaard en kan dus niet op 97 km diepte liggen. Dit noemt men het hypocentrum! Geografische/geologische kennis is tegenwoordig niet meer van belang ???!!!

  • henri levich

    zondag 28 october om 3.40u een aardschok van 5,6 Richter en om17,46 een naschok van 3,2 Richter in Roemenië,... hierover geen woord,.. wellicht te dichtbij.