Aardbeving in Groningen: ruim 600 schademeldingen

ANP
Na de aardbeving in de Nederlandse provincie Groningen zijn tot en met deze ochtend 606 schademeldingen binnengekomen, bij het Centrum Veilig Wonen. De beving had een kracht van 3,4 en was de zwaarste sinds 2012. Het epicentrum lag in het dorp Zeerijp.

Van de ruim zeshonderd meldingen kwamen er 91 uit een straal van tien kilometer rond het epicentrum in Zeerijp. Zeventien mensen hebben aangegeven zich onveilig te voelen in hun woning. Ze krijgen zo snel mogelijk een inspectie om te beoordelen of er inderdaad sprake is van een acuut onveilige situatie.

Het Centrum Veilig Wonen heeft in verband met de vele meldingen medewerkers gestationeerd op het gemeentehuis van Loppersum, waar Zeerijp onder valt. De medewerkers zijn tot vanavond 20 uur aanwezig in het gemeentehuis.

2018-01-08 16:59:19 Zware aardbeving Zeerijp, overzicht zwaarste aardbevingen in gasveld Groningen sinds 2012. ANP INFOGRAPHICS
Infografieken Nederland 2018-01-08 16:59:19 Zware aardbeving Zeerijp, overzicht zwaarste aardbevingen in gasveld Groningen sinds 2012. ANP INFOGRAPHICSReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.