Aardbeving in Congo eist van drie mensen (waaronder twee kinderen) het leven

Drie mensen, onder wie twee kinderen, zijn omgekomen bij een aardbeving in het oosten van de Democratische Republiek Congo. Dat meldt de regering vandaag. De beving had een kracht van 5,6 op de schaal van Richter.

De aarde beefde vandaag in de vroege uurtjes in het Kivugebied, waarin de dorpen Goma en Bukavu liggen, aldus het onderzoeksinstituut Goma VolcanologicalObservatory. Bij de aardbeving vielen zes gewonden. De beving was te voelen tot in het gebied van de Grote Meren, waaronder het Kivumeer en het Tanganyikameer, en in de buurlanden Rwanda en Burundi.

De gouverneur van Noord-Kivu, Julien Kahongya, heeft het gebied onder toezicht geplaatst omdat zich in het Kivumeer onontgonnen reserves methaangas bevinden en het gebied acht vulkanen telt, waarvan enkele actieve.

Minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo tijdens een bezoek aan het vluchtelingenkamp in Mugunga, Goma in februari.
PHOTO_NEWS Minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo tijdens een bezoek aan het vluchtelingenkamp in Mugunga, Goma in februari.