Aanval op Malinees dorp: huizen platgebrand, minstens 21 doden en nog mensen vermist

In Ogossagou werden in maart 2019 ook al 160 mensen gedood.
ICRC In Ogossagou werden in maart 2019 ook al 160 mensen gedood.
Bij een gewapende aanval op het dorp Ogossagou, in het centrum van Mali, zijn vanmorgen zeker 21 mensen om het leven gekomen. Er werden ook huizen platgebrand en verschillende mensen zijn nog vermist, zo is meegedeeld door de regering. Ook de VN-missie in Mali (Minusma) bevestigt de aanval.

In hetzelfde dorp vond in maart vorig jaar ook al een bloedbad plaats. Toen stierven 160 leden van het Peul-volk bij een aanval die vermoedelijk gepleegd werd door traditionele jagers van een andere etnische groep, de Dogon.

Het is nog niet duidelijk wie achter de aanval van vrijdag zit. In Mali zijn verschillende gewapende organisaties actief. Sommige van die milities hebben trouw gezworen aan Islamitische Staat of aan al-Qaida. De terreurorganisaties zijn vooral actief in het noorden van het land, al vinden er steeds meer aanvallen plaats in het centrum. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jules Vermeers

    En daar hebben ze wel geld voor om oorlogje te spelen.