Aanval op Maiduguri door Boko Haram afgeslagen

Een auto rijdt door het Nigeriaanse Maiduguri.
AP Een auto rijdt door het Nigeriaanse Maiduguri.
Strijders van de islamistische terreurorganisatie Boko Haram hebben vandaag opnieuw een aanval gelanceerd op de noordoostelijke Nigeriaanse stad Maiduguri, zo melden ooggetuigen. De strategisch belangrijke stad telt meer dan een miljoen inwoners.

Het Nigeriaanse leger heeft meegedeeld de aanval van de islamistische terreurorganisatie Boko Haram op de noordoostelijke Nigeriaanse stad Maiduguri te hebben afgeslagen. Legerwoordvoerder Chris Olukolade zei dat de aanval "snel" is afgeslagen en dat de "terroristen zware verliezen hebben geleden".

Ook vorige week probeerde Boko Haram Maiduguri, de hoofdstad van de deelstaat Borno, in te palmen. Toen werd de aanval door het leger afgeslagen.

Ook in het noordoostelijke Potiskum zijn zeker zeven mensen om het leven gekomen bij een zelfmoordaanslag, aldus de politie en getuigen. Dat gebeurde twee weken voor de presidentsverkiezingen in Nigeria.

Een kamikaze kwam uit een bus die voor het huis van een invloedrijke politicus van de presidentiële meerderheid stond, en blies vervolgens zichzelf op. Er zijn acht lijken naar een ziekenhuis gebracht.