Aanval op kerkschutter Roof heeft onverwacht positieve gevolgen voor gevangene

Dylann Roof (links) werd in de douche aangevallen door Stafford
Charleston County Sheriff's Office Dylann Roof (links) werd in de douche aangevallen door Stafford
Dylann Roof, de jongen die vorig jaar juni een bloedbad aanrichtte in een kerk in Charleston, is deze week aangevallen door een medegevangene. De aanvaller kreeg daarna zoveel donaties dat hij op borgtocht kon vrijkomen.

De 21-jarige Roof werd eergisterochtend aangevallen door Dwayne Stafford, die vastzat vanwege roofovervallen, geweldsdelicten en liegen tegen de politie. Stafford had geen wapens tot zijn beschikking, maar wist Roof wel dusdanig te bezeren dat hij naar de ziekenboeg moest. Een bewaker kwam tussenbeide om erger te voorkomen.

Genoeg geld
De rechter stelde tijdens het eerdere proces van Stafford het bedrag voor een eventuele borgtocht vast op 100.000 dollar. Na het nieuws over de aanval op Roof kwam er zoveel geld binnen, dat de Amerikaan nu op borgtocht is vrijgekomen na anderhalf jaar gevangenisstraf.

Roof zit momenteel vast in afwachting van zijn proces vanwege de negenvoudige moord op leden van een Amerikaans bijbelgenootschap tijdens een kerkdienst in Charleston in juni vorig jaar. Meerdere aanklagers hebben al gemeld hem de doodstraf te willen geven. Tegen Stafford zal geen aanklacht worden ingediend.