Aantal vluchtelingen naar Europa gehalveerd

EPA
Het aantal mensen dat over de Middellandse Zee naar Europa probeerde te vluchten, is in de eerste helft van 2018 meer dan gehalveerd ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM).

In de eerste helft van dit jaar werden 46.449 migranten geteld. In dezelfde periode van 2017 waren dat er iets meer dan 101.000. Dat was toen een ruime halvering ten opzichte van 2016 toen 231.000 mensen de Middellandse Zee probeerden over te steken. De tocht over water blijft levensgevaarlijk. Dit jaar kwamen 1412 vluchtelingen om het leven. In 2017 was het 2340 tot juli.

De daling in Italië is nog veel sterker, zegt de woordvoerder van de IOM, Flavio Di Giacomo. Volgens hem is het aantal migranten dat dat land binnenkomt, met 80 procent gedaald in vergelijking met 2017 en versnelt de trend van afnemende aantallen nog steeds.
25 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • john meulebrouck

  NGO schepen verbieden in de middellandse zee, en het zullen er minder zijn.

 • Luc Peeters

  Leen Hanssens,ik dacht juist het zelfde.

 • nand nuyts

  Gehalveerd met andere woorden, de ander helft moet nog komen.

 • roland peeters

  En in de helft van 2017 was het aantal gehalveerd tegenover 2016,en in 2016 was het aantal gehalveerd tegenover 2015.Het enige dat vaststaat is dat ze ieder jaar liegen om de bevolking te sussen.

 • Thierry Vansweevelt

  Jah tzal maar best zijn. De oorlog in syrie is toch gedaan? Op tv in ieder geval absolute radiostilte! Bizar!