Aantal nieuwe doden blijft afnemen in Spanje

Kinderen onder de veertien jaar mogen sinds zondag weer één keer per dag een uur buiten.
EPA Kinderen onder de veertien jaar mogen sinds zondag weer één keer per dag een uur buiten.
Het dodental door de uitbraak van het coronavirus in Spanje is met 301 gestegen naar 23.822, meldde het ministerie van Volksgezondheid. Dat zijn er twintig minder dan een etmaal eerder. Het aantal mensen bij wie besmetting is vastgesteld, nam met 1.308 toe tot 210.773.

Tot nu toe werden ook al 102.548 mensen genezen verklaard. Het aantal nieuwe besmettingen ligt al enkele dagen lager dan het aantal mensen dat genezen is, wat aantoont dat de situatie positief evolueert. Spanje heeft wereldwijd het hoogste officiële dodental na de Verenigde Staten en Italië.  

De Spaanse regering kondigt vandaag haar plan aan voor een geleidelijke versoepeling van de coronamaatregelen. De huidige, zeer strenge lockdownmaatregelen gelden momenteel tot 9 mei.

Sinds zondag zijn de maatregelen al een beetje versoepeld, waardoor kinderen nu een uur per dag buiten mogen komen om te wandelen. Als de cijfers positief blijven evolueren, zullen de Spanjaarden vanaf zondag ook weer mogen gaan sporten en gaan wandelen met mensen uit hetzelfde gezin.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.