Aantal MERS-doden in Zuid-Korea stijgt naar tien

Inwoners in de Zuid-Koreaanse stad Seoel dragen mondkapjes uit angst om het MERS-virus op te lopen.
AFP Inwoners in de Zuid-Koreaanse stad Seoel dragen mondkapjes uit angst om het MERS-virus op te lopen.
De uitbraak van het MERS-virus in Zuid-Korea heeft een tiende dodelijk slachtoffer gemaakt. Het gaat om een man die tijdens een oponthoud in een ziekenhuis in de centraal gelegen stad Taejon met het longvirus besmet is geraakt. Dat deelde het ministerie van Gezondheid vandaag mee. Eerder had het ministerie al 14 nieuwe gevallen van het Middle East Respiratory Syndrome (MERS) gemeld, maar niet over een bijkomend dodelijk slachtoffer gesproken. Het aantal MERS-patiënten steeg naar 122.

Acht van de nieuwe patiënten raakten besmet in een ziekenhuis in Seoel, onder hen ook een zwangere vrouw. Tot nog toe gebeurden alle MERS-gevallen in Zuid-Korea door een ziekenhuisinfectie. Volgens de autoriteiten kan de uitbreiding van de ziekte zaterdag haar hoogtepunt bereiken. Daarna zou het aantal nieuwe besmettingen afnemen, zei het hoofd van het centrum voor ziektecontrole en preventie, Yang Byeong Kook, volgens radiozender KBS aan een speciale commissie in het parlement.

MERS werd in Zuid-Korea voor het eerst in mei vastgesteld bij een 68-jarige man die van een reis naar het Midden-Oosten was teruggekeerd. Het longvirus werd voor het eerst in 2012 in Saoedi-Arabië bepaald. MERS behoort net zoals vele virussen die tot verkoudheden leiden en ook SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome) tot de familie van de coronavirussen.