Aantal gewonden na aardbeving in Iran opgelopen tot meer dan 600

AFP
Na de aardbeving in het westen van Iran zijn nu al minstens 634 gewonden geteld, zo hebben de plaatselijke autoriteiten gemeld. De provincie Kermanshah werd gisterenavond getroffen door een aardbeving met een magnitude van 6,4. Het epicentrum van de beving situeerde zich 17 kilometer ten zuidwesten van de stad Sarpol-e Zaheb, aan de grens met Irak, op een diepte van zeven kilometer.

Voorlopig is er geen sprake van doden en de situatie lijkt onder controle, verklaarde de gouverneur van Kermanshah, Houshang Bazvand, op de staatstelevisie. In Sarpol-e Zaheb en de naburige stad Gilan-e Gharb raakten wel zeker 210 mensen gewond en dat aantal kan nog verder oplopen. De meeste verwondingen werden veroorzaakt doordat de mensen in paniek hun huizen uitvluchtten, luidt het. Meldingen van schade aan gebouwen of infrastructuur zijn er voorlopig niet.

Binnen het uur na de grootste schok werden nog zeven naschokken geregistreerd, aldus het geofysisch instituut van Iran.

De regio werd de voorbije jaren al meermaals opgeschrikt door aardbevingen. In november 2017 eiste een aardbeving van 7,3 in dezelfde provincie nog 620 doden en meer dan 12.000 gewonden. 

De regio waar de aardbeving plaatsvond nabij de grens met Irak.
EPA De regio waar de aardbeving plaatsvond nabij de grens met Irak.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.