Aantal doden ingestorte flat in Cambodja loopt op tot 28, twee overlevenden gevonden

In Sihanoukville in Cambodja stortte twee dagen geleden een flat in.
AFP In Sihanoukville in Cambodja stortte twee dagen geleden een flat in.
Het aantal mensen dat is omgekomen bij het instorten van een flat in Cambodja is opgelopen tot 28. Terwijl reddingswerkers alle hoop hadden opgegeven om nog mensen levend van het onder het puin van het in Cambodja ingestorte gebouw te halen, is dat vandaag alsnog miraculeus gebeurd.

Een journalist van het Franse persbureau AFP stelde vast dat twee mannen uit het puin werden gehaald. Ze kregen beademing en werden naar een ziekenhuis vervoerd.

Twee dagen na het incident is driekwart van het puin geruimd. Het gebouw van zeven verdiepingen in de kuststad Sihanoukville was nog in aanbouw. Op het moment van het instorten waren naar schatting vijftig mensen in het gebouw. De meeste mensen die zijn omgekomen zijn bouwvakkers. De dodelijke slachtoffers zijn tussen 16 en 48 jaar oud.  Volgens premier Hun Sen zijn al minstens 28 dodelijke slachtoffers geteld.

Het gebouw is eigendom van een Chinese firma. In de provincie waar Sihanoukville ligt, zijn Chinese investeerders druk bezig met het uit de grond stampen van hotels en casino's voor het groeiende toerisme naar de streek.

De politie heeft vier mensen gearresteerd, onder wie drie toezichthouders op de bouwwerkzaamheden. De oorzaak van de instorting is nog niet gekend.

Reddingswerkers op de plek waar het incident gebeurde.
AFP Reddingswerkers op de plek waar het incident gebeurde.
Slachtoffers worden verzorgd in een nabijgelegen ziekenhuis.
AP Slachtoffers worden verzorgd in een nabijgelegen ziekenhuis.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Wim ELBERS

    Waarom heeft onze ere-consul geen oproep gedaan voor een Belgische reddingsactie? Ik ben ervan overtuigd dat er nog steeds mensen onder het puin liggen die wellicht gered kunnen worden. De autoriteiten bakken er niks van. Veel volk staat met een debiele blik te staren naar het puin dat reeds lang opgeruimd had kunnen/moeten zijn. Maar vermits Boedha niet helpt of het niet zelf doet, gebeurt er niks. Behalve show. En aan veel showmannen met veel goud op hun uniformen ontbreekt het hier niet.