Aantal coronagevallen in Pakistan stijgt tot meer dan 200.000

Een hulpverlener voert een coronatest uit bij een man in de Pakistaanse stad Karachi.
REUTERS Een hulpverlener voert een coronatest uit bij een man in de Pakistaanse stad Karachi.
Het aantal coronavirusinfecties in Pakistan heeft de kaap van 200.000 overschreden. De autoriteiten hebben in grote steden in het hele land beperkingen opgelegd om de verspreiding van het virus onder controle te houden.

Het aantal bevestigde gevallen van Covid-19 steeg vandaag tot 202.944 en het aantal sterfgevallen bereikte 4.118. De afgelopen 24 uur werden minstens 4.072 nieuwe gevallen en 83 sterfgevallen gemeld, zo blijkt uit gegevens van het ministerie van Volksgezondheid op zondag.

Meer dan 92.000 of 45 procent van de geïnfecteerde mensen is hersteld, terwijl 2.805 nog in kritieke toestand verkeren in ziekenhuizen.

Pakistan meldde op 26 februari zijn eerste geval van coronavirus en behoort nu tot de 15 meest getroffen landen. Het aantal infecties nam toe nadat premier Imran Khan vorige maand de lockdownbeperkingen ophief.

Volgens experten is het land nog minstens een maand verwijderd van de verwachte piek van de pandemie

Er zijn de afgelopen 20 dagen meer dan 100.000 nieuwe gevallen gemeld, terwijl volgens prognoses van de regering dat aantal tegen 30 juni kan oplopen tot 225.000. Volgens experten is het land nog minstens een maand verwijderd van de verwachte piek van de pandemie.

Overtredingen van de lockdownrichtlijnen waren voor de autoriteiten aanleiding om markten, winkelcentra en woonwijken in verschillende delen van het land af te sluiten. Het Pakistaanse medisch korps heeft de regering geadviseerd om een strikte afsluiting in te stellen om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Verschillende plaatsen in de stad Lahore zijn afgesloten om de verdere verspreiding van Covid-19 tegen te gaan.
EPA Verschillende plaatsen in de stad Lahore zijn afgesloten om de verdere verspreiding van Covid-19 tegen te gaan.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.