Aantal actieve natuurbranden in VS loopt op tot 100: 30.000 brandweerlieden ingezet

Photo News
Dit weekend zijn zes nieuwe natuurbranden uitgebroken in de Verenigde Staten. Dat maakt dat duizenden brandweerlieden nu 100 actieve branden onder controle moeten krijgen.

Meer dan 30.000 brandweerlieden zijn ingezet om de branden te blussen die samen meer dan 648.000 hectaren natuurgebied inpalmen. De branden verspreiden zich van de staten Washington tot New Mexico. Californië is het zwaarste getroffen, met twintig actieve brandhaarden die nog niet volledig onder controle zijn. De aanhoudende droogte voorspelt ook niet veel goeds. Er wordt dan wel onweer verwacht in de regio, toch zal er niet genoeg regen vallen om de situatie te normaliseren. Bovendien vrezen experts dat blikseminslagen in droge gebieden nog meer brandhaarden zullen veroorzaken. De hitte, hevige windstoten en een lage relatieve luchtvochtigheid maken het blussen enorm moeilijk.

Zo’n 3.500 brandweerlieden proberen nog steeds de grootste brand in de geschiedenis van Californië onder controle te krijgen. De Mendocino Complex- brand heeft ondertussen meer dan 132.828 hectaren natuurgebied vernield. De brandweer is er ondertussen wel in geslaagd om de Holy Fire, die woedt in de buurt van Los Angeles, met 29% in te perken. Die brand is vermoedelijk aangestoken. De autoriteiten hebben afgelopen week een man opgepakt op verdenking van brandstichting. 

Photo News7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerard Braeckmans

  Zo is het, Christine Laevers. Vroeger (voor de gebieden volgebouwd waren staken ze de velden zelf in brand om de struiken weg te halen en waren er elk aantal jaren branden die het gebied veilig hielden van vuurzeeën)

 • Ben De Staercke

  Ricci Latte wat hebben schadelijke gassen en Trump hier nu weer mee te maken?? Het heeft altijd gebrand hier in Zuid Californie! De eerste gedocumenteerde brand was in Griffith Park Los Angeles in 1933, toen zijn er 29 mensen omgekomen. En Amerikanen hypocriet? Heb je ooit al wel eens een Amerikaan gezien? Lol

 • danny buyse

  30000 brandweerlieden? Zoveel als het volledige leger in België

 • Rayan El Arami

  Ricci Latte, blijkbaar ben je vergeten dat Trump heel wat maatregelen om de natuur te beschermen ONgedaan heeft gemaakt nadat die door jawel, Amerikanen ingevoerd waren. Trump is Amerika niet. Trump is een losgeslagen zot die nooit verkozen was geweest als de kiesmannen naar de meerderheid van het volk geluisterd en hun taak naar behoren vervuld hadden, ipv hun broek vol te kakken!

 • Christine Laevers

  Volgend jaar zullen er minder bosbranden zijn omdat heel veel al is afgebrand.