Aanstormend comedytalent (22) na optreden verkracht en vermoord in stadspark Melbourne

Eurydice Dixon, hier tijdens een optreden, was een aanstormend comedytalent.
rv/Facebook Eurydice Dixon, hier tijdens een optreden, was een aanstormend comedytalent.
In de Australische stad Melbourne wordt geschokt gereageerd op de dood van een 22-jarige comédienne, die na een optreden in haar eentje naar huis liep, maar daar nooit aankwam. Onderweg werd Eurydice Dixon aangevallen, verkracht en vermoord. Haar lichaam werd in de vroege ochtend op een voetbalveld aangetroffen.

Om iets na middernacht stuurde Eurydice Dixon nog een berichtje naar een vriend. “Ik ben bijna veilig thuis. En jij?”, schreef ze aan Toby Magnuson. De vrouw had even daarvoor afscheid van de man genomen aan het station Flinders Street, waarna ze te voet naar huis ging – een route van een kleine vijf kilometer die ze al tientallen keren had afgelegd. Toen ze het berichtje verstuurde, bevond ze zich in het stadspark, op enkele honderden meters van haar huis.

Volgens Magnuson was zijn vriendin in de zevende hemel met het succes van haar optreden van die avond. “Ze was gelukkig en tevreden. Ze omhelsde me, gaf me een kus en zei dat ze naar huis ging wandelen. Ze voelde zich geweldig omdat haar optreden zo goed gegaan was.”

Eurydice Dixon was een aanstormend comedytalent.
rv/Facebook Eurydice Dixon was een aanstormend comedytalent.

Voetbalveld

Om 2:40 diezelfde nacht werd haar lichaam teruggevonden op een voetbalveld, waar het waarschijnlijk na de feiten door de dader gedumpt werd. De politie gaf in de loop van de dag camerabeelden vrij van de route die de vrouw gevolgd had. Daarop is een jonge man in een hoodie te zien. De politie gaat er vanuit dat die jongeman de vrouw al minstens vier kilometer lang volgde. Dezelfde dag gaf de man, de 19-jarige Jaymes Todd, zich aan bij het politiebureau van Broadmeadows nadat hij de beelden gezien had. Hij is aangehouden en in verdenking gesteld van de verkrachting van en moord op Eurydice Jane Dixon.

Volgens zijn advocaat heeft de verdachte een autismespectrumstoornis en is hij sociaal teruggetrokken. Dader en slachtoffer kenden elkaar volgens de politie niet persoonlijk. De verdachte blijft zeker tot oktober in voorlopige hechtenis.

Eurydice Dixon tijdens een optreden.
rv/Facebook Eurydice Dixon tijdens een optreden.

"Getalenteerd, vriendelijk en geliefd"

De comedywereld reageert geschokt op het plotse overlijden van de populaire Eurydice. “Ze was op weg naar huis nadat ze de hele avond mensen aan het lachen heeft gemaakt en nu is haar leven op deze manier zo abrupt geëindigd”, klinkt het ongelovig. “We zijn erg geschokt en zeer verdrietig over het tragische nieuws van de dood van Eurydice Dixon”, klinkt het in een bericht van Highlander, de bar waar Eurydices laatste optreden plaatsvond. “Ze was getalenteerd, vriendelijk, uniek en geliefd. We zijn allemaal bijzonder diep geraakt.” Volgens de Highlander zat de zaal altijd stampvol voor de shows van Eurydice, die regelmatig in de bar optrad. Enkele maanden geleden waren haar shows voor het Melbourne Comedy Festival in de bar nog uitverkocht.

De Comedy Women’s Association beschreef de vrouw als een “jong talent dat zeer hard gemist zal worden” en ook bekende comedians spraken hun condoleances uit. Er is inmiddels een GoFundMe-pagina opgericht om de familie van de vrouw te helpen met de begrafeniskosten.
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Charel Ockx

  Neen John Stahl er zijn er meer die zien dat de wereld in zijn eindfase zit, maar nu nog roepers in de woestijn.

 • Rik Vang

  @Johan Goris: helemaal correct. Autisme is hier niet de drijfveer, maar misschien door de journalist erbij gesleurd, autisten leven in een eigen wereld, maar hebben uitgerekend een extreem rechtvaardigheidsgevoel!

 • Vercruysse Geert

  Henri, als vrouwen mannen waren en mannen vrouwen. Dan kan u nu niet meer doen wat u doet? Hoe voelde dat in uw vrijheid beperkt te worden? Respect voor elkaar begint bij ons zelf.

 • Steve Van der Vekens

  Waar ligt Melbourne? Of mogen we dat weer niet weten? Wat een berichtgeving.

 • John Stahl

  Onlangs hier in België. Dronken jongeren stampen een dakloze dood en zullen er waarschijnlijk vanaf komen met een tikje op het hand. De mensheid is in een eindfase gekomen. Maar kom, thuiskijkers kunnen een eind-episode massaal bekijken op een groot scherm en de voetbal heeft de helft van de wereldbevolking in zijn greep. Ben ik één van de weinigen die ziet wat er aan de hand is?