Aanstaand Nederlands kamerlid: “Hoe konden Joden zo als makke lammetjes door gaskamers worden gejaagd?”

Toine Beukering
rv Toine Beukering
Aanstaand Nederlands Eerste Kamerlid voor de partij Forum voor Democratie (FVD) Toine Beukering zegt dat er tijdens de Tweede Wereldoorlog "heel weinig verzet" was in Joodse kringen. "Ik ben altijd geïntrigeerd geweest hoe dat toch kan. Dat de Joden - zo'n dapper strijdbaar volk - als makke lammetjes gewoon door de gaskamers werden gejaagd." 

Hij kon er naar eigen zeggen geen antwoord op vinden, maar vond wel: "Dat nooit meer. Daarom heb ik 40 jaar een uniform gedragen", zegt hij in een interview met Nederlandse krant De Telegraaf. "Ik beledig daar niemand mee en dat wil ik ook absoluut niet."

Beukering, die voorzitter van de senaat wil worden, gaat ervan uit dat hij dat voorzitterschap snel in de vingers zal hebben. Hij verwijst naar zijn ervaring bij Defensie, waar hij afzwaaide als brigadegeneraal. "Ik ben voor mijn werk twaalf keer verhuisd. En dan moet je heel snel up to speed komen, want na twee of drie jaar ga je alweer weg. Dus de inwerktijd moet kort zijn", zegt hij in de krant.
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Frank De Rycke

  Zo mak als lammetjes ?....ik zou eens willen zien als je na een paar dagen in een koude goederenwagon zonder eten en drinken of het nu zomer of winter is hoe jij er zal uitzien als je uit die wagon werd gesleurd met knuppels en honden en van uw familie werd gescheiden , hoe mak jij zou dan zijn Toine Beukering , maar ja een generaal , het vuile werk is nooit aan u besteed !

 • Filip Catz

  Op school vroeger, vertelde de leraar dat ze de Joden wijsmaakten dat ze onder de douche moesten, en dat ze zich daarom weinig verzetten. Toen ze merkten dat er gas uit de douchekoppen kwam was het al te laat : ze zaten opgesloten.

 • Kevin Vercauteren

  Moest je alles echt weten wat er toen is gebeurd...

 • stephen Lamon

  bij mijn weten waren de meeste joodse mensen NIET gewapend in tegenstelling tot nazi's. als je weet dat er overal verraders waren en als je als eerste weet dat enig verzet toch leidt tot de dood is de keuze rap gemaakt , denk ik

 • Ian Vandenbossche

  Zo mak als lammetjes naar de vernietigingskampen en gaskamers? Met brandstichting, slagen, stampen, knuppels, zwepen, pistolen en geweren! En die beulen en crapuul waren echt niet enkel duitse ss’ers hoor. 6 miljoen europese joden werden gruwelijk vermoord. Wie twijfelt moet een paar van de honderden waargebeurde boeken lezen over de holocaust.