Aanslagpleger Lyon ontkent religieus motief

Het gezicht van de dader werd bedekt tijdens zijn arrestatie.
REUTERS Het gezicht van de dader werd bedekt tijdens zijn arrestatie.
Yassin Salhi, de man die in Frankrijk vast zit omdat hij vrijdag nabij Lyon zijn baas zou hebben onthoofd en een ontploffing wilde veroorzaken bij een chemisch bedrijf, zegt geen religieuze motieven te hebben gehad. De 35-jarige Salhi heeft dat tijdens verhoren gezegd. Dit meldt een bron dichtbij het onderzoek.

Salhi heeft verklaard dat zijn daad in Saint-Quentin-Fallavier volgde op een ruzie met zijn vrouw op donderdag en een ruzie met zijn baas een paar dagen eerder. Salhi bekende gisteren de moord op zijn werkgever, de 54-jarige Hervé Cornara. Tegen de politie zei hij dat hij 'verward' was door problemen op zijn werk en in zijn gezin.

Hij zou ook zelfmoord hebben willen plegen door met zijn busje vol gasflessen tegen de gasfabriek in Saint-Quentin-Fallavier te rijden. Volgens de tv-zender iTele had hij enkele dagen voor de moord ruzie gemaakt met zijn baas, nadat hij een pallet met computerspullen had laten vallen.

Vlak na zijn terreurdaad stuurde Salhi een selfie waarop hij te zien is met het afgehakte hoofd van zijn slachtoffer. De foto werd verzonden naar een Canadees nummer, dat volgens sommige bronnen zou toebehoren aan een jihadist die in Syrië verblijft.