Aanslagen Sint-Petersburg verijdeld: Trump prijst "geweldige coördinatie" met Rusland

Archiefbeeld ontmoeting Trump en Poetin in 2018.
Photo News Archiefbeeld ontmoeting Trump en Poetin in 2018.
De Amerikaanse president Donald Trump heeft dinsdag de "geweldige coördinatie" tussen de Verenigde Staten en Rusland toegejuicht. Door de samenwerking tussen de Moskou en Washington zou een aanslag in de Russische stad Sint-Petersburg verijdeld zijn.

De Russische veiligheidsdiensten hebben vrijdag twee Russen opgepakt die vermoedelijk van plan waren om tijdens de nieuwjaarsperiode een aanslag te plegen op "drukke plaatsen" in Sint-Petersburg. Volgens de Russische geheime dienst FSB waren de arrestaties mogelijk dankzij Amerikaanse inlichtingen. De Russische president Vladimir Poetin had Trump afgelopen weekend al bedankt daarvoor.

President Trump heeft dinsdag via Twitter bevestigd dat de VS een rol hebben gespeeld. Hij heeft in zijn bericht ook het belang van de samenwerking tussen Rusland en de VS in dit dossier in de verf gezet. 

"De Russische president Poetin heeft gebeld om mij en de VS te bedanken omdat we hen hebben ingelicht voor een geplande terroristische aanval in de erg mooie stad Sint-Petersburg. Zij hebben de verdachten snel kunnen oppakken, waardoor vele levens gered konden worden. Geweldige en belangrijke coördinatie!", schrijft Trump.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • jean petermans

    Het is toch altijd weer lachwekkend hoe hij alles geweldig vindt behalve...... kritiek op zichzelf.