Aanslag met springstoffen verijdeld, Duitse politie pakt 17-jarige jongen op

Archiefbeeld
REUTERS Archiefbeeld
Een 17-jarige jongen wilde blijkbaar een islamitisch geïnspireerde bomaanslag plegen in het Rijn-Maingebied. De Duitse politie kon de plannen dwarsbomen en arresteerde de jongeman. De jonge Duitser heeft de aanslagplannen toegegeven.

De tiener werd op 1 september in Florstadt in de deelstaat Hessen gearresteerd, aldus het parket van Frankfurt vandaag. Hij was luidens de politie al volop bezig met de voorbereidingen van de aanslag met explosieven en had al kleine hoeveelheden chemicaliën gekocht.

Volgens de eerste bevindingen van het onderzoek beschikte hij over een handleiding voor de bouw van explosieven en trachtte hij aan de nodige chemicaliën te geraken via het internet. 

De chemicaliën die werden gevonden tijdens een huiszoeking, waren geschikt voor de aanmaak van TATP, een springstof die het handelsmerk is geworden van terroristen gelieerd aan IS of andere extremistische groeperingen.

Het onderzoek werd gevoerd op basis van informatie van de inlichtingendiensten. De arrestatie werd uitgevoerd door speciale eenheden. De tiener is in hechtenis genomen.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jef Heffens

  Geef hem een werkstraf zoals in België. Hier weten ze hoe ze efficiënt kunnen deradicalizeren. Vraag het maar aan Bonte in Vilvoorde en Bart Somers in Mechelen.

 • chris vangiesbergen

  Hoe komt een 17 jarige aan springstoffen ? Gevonden in een park zeker .

 • jean-paul hoornaert

  dat gaat nog veel meer gebeuren in de naam van de islaam

 • Andre Bonte

  De waakzaamheid kan niet groot genoeg zijn

 • Charlotte De greef

  En wat gaat er nu gebeuren met deze gevaarlijke terrorist? Wellicht een deradicaliseringscursus. Om moedeloos van te worden.