Aanslag met brandbom tegen asielzoekers in Duitsland

Het geweld en het protest tegen de vluchtelingen en asielzoekers in Duitsland neemt toe. In Heidenau waar het al dagen onrustig is, werd bondskanselier Merkel beschuldigd van 'volksverraad' en uitgejouwd.
AFP Het geweld en het protest tegen de vluchtelingen en asielzoekers in Duitsland neemt toe. In Heidenau waar het al dagen onrustig is, werd bondskanselier Merkel beschuldigd van 'volksverraad' en uitgejouwd.
Onbekenden hebben vanmorgen een molotovcocktail door het raam van een asielzoekerswoning gegooid in het Duitse Salzhemmendorf bij Hannover.

In het appartement waren een moeder en drie kinderen. Ze waren in een andere kamer en zijn ongedeerd gebleven. Hoeveel mensen er verder in het twee verdiepingen tellende pand waren, weet de politie niet. Die denkt dat het een gerichte aanslag op de asielzoekers was. Er wordt gezocht naar een auto die na het gooien van de brandbom is weggereden.

De brandweer kon de brand blussen. De politie spoort een voertuig op dat aan de plaats van de misdaad was gezien. De speurders verhoorden getuigen. In de voormalige school zijn volgens de politie meer dan dertig vluchtelingen uit verschillende landen ondergebracht.

In Duitsland zijn de laatste tijd vaker soortgelijke incidenten. In Weissach im Tal, in de deelstaat Baden-Württemberg, ging een gebouw in vlammen op dat gebruikt zou worden voor de opvang van vluchtelingen. Eerder deze maand werd een asielzoekerscentrum in het noordoosten van Duitsland bestookt met vuurwerk.